Russisch visum stap voor stap


Stap 2 van 5. Kies het visumtype dat u nodig heeft.

Wij verlenen ondersteuning voor Russische toeristische en zakenvisa, eenmalige, tweevoudige en meervoudige inreisvisa.

Russisch toeristisch visum

Dit type visum wordt aan buitenlanders verstrekt die niet voor zaken naar Rusland gaan. Toeristische visa worden voor maximaal 30 dagen verstrekt (wat overeenstemt met de bepalingen van Russische ambassades en consulaten). Een toeristisch visum is de beste oplossing in het geval dat u precies weet waar en hoelang u in Rusland wilt verblijven zonder uw geplande reisroute te wijzigen. Om een toeristisch visum te verkrijgen, moet u een bevestiging hebben waar u tijdens uw gehele verblijf in Rusland logeert.
Om aan deze eis te voldoen krijgt u van ons een visumondersteuning en een bevestiging waar u logeert en wat uw reisroute is. U hoeft dan zelf geen kamers in hotels te reserveren.

Russisch zakenvisum

Dit type visum wordt aan buitenlanders verstrekt die voor zaken naar Rusland gaan. Zakenvisa zijn voor degene buitenlanders voordelig die de reisroute niet precies kunnen aangeven, meer dan 30 dagen in Rusland willen verblijven of van plan zijn om Rusland vaker te bezoeken.
Met Russische zakenvisa kunt u maximaal twee keer inreizen en de visa zijn maximaal 90 dagen geldig. Er zijn ook meervoudige zakenvisa verkrijgbaar, die gedurende 3, 6 of 12 maanden geldig zijn waarbij er geen beperkingen gelden hoe dikwijls u inreist.
Wij geven uw documenten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in behandeling voor het verkrijgen van een officieel zakenvisum en sturen die als ze klaar zijn per fax of per post aan u toe.
Zakenvisa verkrijgt u alleen als u een officiële uitnodiging hebt, die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken of zijn regionale vertegenwoordigingen bevestigd is. Uitnodigingen, die alleen door commerciële organisaties zijn bevestigd, worden niet als ondersteuning voor het verkrijgen van een zakenvisum aangenomen.

Russisch privé-visum

Als u naar Rusland reist om uw vrienden of familieleden te bezoeken, kunt u een privé-visum aanvragen. Krijgt u dat type visum, dan kunt u maximaal 90 dagen in Rusland verblijven. Uw vrienden of familieleden, die u bezoekt, moeten een officiële uitnodiging door de plaatselijke Afdeling Visa en Registratie laten maken en naar u sturen. Alle Russische consulaten nemen alleen het origineel van de uitnodiging in behandeling. Het kan soms veel tijd kosten of een heel probleem zijn om de uitnodiging via de Afdeling Visa en Registratie te krijgen, daarom adviseren wij u toch liever een toeristisch of zakenvisum aan te vragen.

Russisch transitvisum

Een Russisch transitvisum is vereist, als u door het grondgebied van de Russische Federatie naar een ander land reist. Om een transitvisum aan te vragen moet u het origineel van het inreisvisum voor het land van uw bestemming en een kopie van uw reiskaartje voorleggen. Als het voor u niet mogelijk is om aan deze voorwaarden te voldoen, adviseren wij u een gewoon toeristisch visum aan te vragen.

Need help? Customer care consultants are standing by.
Call us 7.495.665 5424 or US and Canada toll free 1 800 324 0492.
You can also send us an e-mail message and we will get back to you within the following business day.

Please note that our working languages are English and Russian.



De bijstand bij de verkrijging van Russisch visum is verleend in overeenstemming met de bepalingen uit Federale Wet nummer 115, van Russische Federatie. In de kosten voor deze dienstverlening zijn alle van Staatswege verschuldigde leges inbegrepen, geheven bij het lokale kantoor van FMS voor behandeling van visumaanvraag, ingediend door een Russische rechtspersoon.